B(R)LOG: Nova godina iz ugao jednog taksistu

18:00

Krenula smena. Će si bude poso večeras, osećam, mrtka mi u stomak. Samo što nas ovaj gazda napeo da stavimo ove kape od Deda mraza, kao da privlačimo mušterije, da budemo zanimljiviji, jbmliga ja mislim samo da će si navučemo budale s takav dress-code, ali aj objasni ti selcu šta je dobro, kad do juče držao tezgu na kvantaš, pa ga usrala dobra sezona s karfiol i nakupovao vozila, zagazdeo. Op, evo je vožnja, zove me snajka na stanicu, Mite Balije 3.

19:45

Kad se pre naliza ovaj soklendža. Ni supu be nisu postavili još a ja ga vozim kući, ovo pa nema nigde. Siroma dao 7,5 iljade u “Ekstra fensi kafanicu” a teo pije dunju. Danak neikustvu, koj će ti sipa pravu dunju u kafanu, još na doček kad se otarasuju od sav škart što zbrali tokom godinu, pa neće rodjo.  Ćuti, valjda mu ostao neki dinar u džep, ovi što ga strpaše u kola ništa mi nisu ostavili, nane im ga pa njima, ko hijene su be, samo da prejebu čoveka.

20:50

Lej, šta se utegle ove tetke be, ko na svadbu da su krenule. Pogle pogle, minjaci, ovo-ono, na štikle, nema be, to sad ne mož razlikuješ tetku od balavicu, sve isto u p.m. I vas li do kafanu, pa ostao li je neko doma da slavi novu godinu, ili ste svi puni ko selsko kuče s buve. Smeškaju se tetke pokvareno, osećam već se zagrevale s neku žestinu, ko da ih tamo neće napoje. I bakšiš ostavile, to je iskustvo, ne ovo mlado, u dinar čeka kusur a od tatka pare uzeli da glume kriminal i mafiju, sve koske i koža, ko gladna pseta, a secaju oružja.

22:30

Svaka čast na ovi dileri. Vozi ga sat ipo po grad, po sela, samo se maje ko bubamara po ektar detelinu. Zlatan mu be poso, a ne ko ja, mora se patim celo veče s raznorazni slučajevi, za sitne pare. On domaćin ko svaki Deda mraz, spakovao si paketići, naturao po džepovi, i idemo u razvoz, samo ni irvasi fale. Ja mu izgleda dodjo Božić bata, vozi ga sve od vrata do vrata. Ljube ga mušterije sve se nešto grle i pozdravljaju po minut, a još nije ni ponoć, svi srećni svi zadovoljni, nos sit pare na broj. I njega odvezo u kafanu, da se i Deda lerdi natepa s krtinu, zaslužio čovek. Dobar bakšiš ostavio nek mu je prijatno prasence.

23:55

Lele be deco, pa gde zakasaste u Pasi Poljanu na novu godinu. Ove balavice ko muve bez glavu be, samo šljokaju, čure one tanke cigare ko Turci, namirisale se jeftin miris ko rumunske sobarice,i mandaju se na tam-na vam. Kažu “smorile” se kod tog drugara u Pasi Poljanu, puštao celo veče “južni vetar” i nije im teo da ništa sem domaću rakiju. Pa šta je tu loše, dečko be domaćin, ne ko ovi isfotokopirani i zalizani svi u jednu stranu. Pa sad da gi vozim do grad, na Marger kod nekog finog, ide na privatan fakultet, vozi Audi A4, hvalio se pa mi ove prenose. Pa što ne dodje po vas kad je tolko zlatan. E deco deco, teško si ga na vaše majke.

03:12

More zadrža se ja kod kuma Zvonka baš finačko. Reko aj da svratim, da se isčestitamo, da izmaltretiramo neku mučenicu, milicija ne dira nas taksisti večeras, al nas “deda Tikina” domaća prejeba za sve pare. Uf, da ne beše kisel kupus zamočao bi i taksi, i pazar i novu godinu. Zvonko pevao celo veče, nisam mogo ga slušam, pa pojača “pink”, tamo pevala Maja Marijana, a u nju sam bio zaljubljen dok sam služio vojsku 97-me u Požarevac pa me žmarci prodrmaju kad je vidim, ništa se nije promenila. E kad se setim, Majče beše zmajče.

04:00

E i kolegenicu neku da vozim večeras. Pravo vi kažem, mnogo volim da vozim ove prodavačice ljubav. Jbmliga što, sve imam neki osećaj da smo kolege na novu godinu, najebemo i one i mi taksisti. Ona vidim razvukla kez, da nema uši tačno bi se u krug smejala. Kaže bila kod nekog privatnika, a on siroma “nemoćan”, pa pričali celo veče, žena ga ostavila valjda, jbmliga, a on gu častio 200 evra. E moj Zorane, pa i prostitutke dobile manji seks od tebe večeras.

Kolko vožnje si imala koleginice?

04:59

Da odvezem i ovu dečurliju doma, pa ću si i ja kratim put. Super prodjo večeras, natepa skoro zelenu evropsku novčanicu, pa malko li je za jedno veče. Ovi pa ne znaju de su. Deco deco, pa ide li lincura posle bambus, kola mi usmrdeste ko pseta da su pomrela. Kaže pali grejanje, kaže gasi grejanje, kaže otvori prozor molim te, pa ga zatvori molim te, pa malo brže, pa malo lakše muka mu, lele samo da mi ne upovraća kola: “Sinko dobar li si, da stanem da se ispo…..,bljuash, E DO MOJEGA!”