ČIČA MANGUP: Naplaćivao parking 25 godine na crno

U blizini Zoo vrt u Bristol, tamo u Englesku, postoji golem parking za oko 150 kola, i 8 aftobusa. Za oko 25 godine kolko si je naplaćivao, taj čuvar je bio mnogo ljubazan, i niko ga nije proveravao.  

Šuška se da njegova švalerka bila “baba sera” na crno…

Cena za parkiranje kola bila je 2,50 funte, a za aftobusi 7,50 funte. I jedan dan, posle 25 godine dolaženje na poso, čiča se više nije pojavio. Uprava od Zoo vrt je videla da ga čiča nema na poso nekolko dana, i rešila da pozove Gradsku upravu da vide šta je s njega, i da mu pošalju zamenu.

Medjutim, Gradska uprava im rekla da oni nemaju nikakvu nadležnost nad taj parking, i taj parking pripada na sam Zoološki vrt. U Gradsku upravu rečeno gi je da je čuvar zapošljen u Zoo vrt, a ne u opštinu. Medjutim iz Zoo vrt su napinjali Gradsku upravu da nikad nisu zaposlili nikakvog čuvara parking. I dok su se oni raspravljali kod kog je čiča bio zaposlen, on si je verovatno zapalio negde na Ciriško jezero, da si brčka kraci, jer je uspeo da oladi parking za mnogo pare. Naime, čiča si je na svoju ruku instalirao aparat za naplaćivanje parking, i stavljao si pare u džep.

On je svaki Božji dan naplaćivao parking, i to čak četvrtinu vek, bez da ga neko provali. Po njihovu matematiku, čista dobit na dnevni nivo je iznosila oko 1200 dolara. Kad se te brojke ispomešaju u digitron, na ekranče izlezgne brojka od čak 10.950.000 dolara, a s obzirom da postoje šanse da imao i bakšiš mi će ga zaokružimo na jedanes miliona.

Oladio ih Čile ko OBOD-ov zamrzivač.

 

Priču izvorno preveo Politikin Zabavnik