Ispiranje mozak, epizoda X

Kolko vidim po internet, ponovo počeo jedan od rijaliti. Nastavlja se zaglupljivanje narod, sistematski, lagano, bez žurbu. Neće narod odjednom da postane glup. Neće. Ni žaba da gu stavite u vruću vodu neće sedi u nju, nego će iskoči, ko poparena (ili jeste poparena). Nego je lepo u ladnu vodu smestite, pa onda mic po mic, zagrevajte, i ona jadna neće ni oseti da se skuvala. Će se privikne. E tako i narod.

cenzolovka.rs

Kad je počelo?

E ne sećam se. Beše ja pametan ranije, i sve sam pamtio. I slava kad nam je, i rodjendan, i u školu kad treba krenem da ne zakasnim. Sve sam pamtio, ko slon. E onda pogleda jednu sezonu od rijaliti i pokvari se. Sad ne pamtim ni tri stavke kad me majka prati do dragstor, pa si zapisujem na papir video sam tako i deda radi. A i on gleda rijaliti, sigurno ima neka veza tu. I vaš deda verovatno gleda, a i baba. Baba doduše ne gleda, one ne trepće be. Ko sundjer upija pa joj posle zagori pasulj, pa umesto čorbast jedemo “gravče na tavče” i ona se pravi kako je tela baš njega da napravi. A nije, oseti se da zagorelo. Života mi. Al zato pamti i prepričava kad videla na rijaliti da je jedno staro-slovensko mitsko biće uzjahalo drugo biće, valjda iz Mumijevi. Tako da je našu porodicu rijaliti ostavio golemo mentalno oštećenje.

Dokle će traje?

Dok se svi ne oštete.

“Ja to ne gledam, samo kad natrčim”

Pa da bre. Tako i moja baba isto natrčavala, pa sad više ne natrčava, prešla je iz nomadski mod, u stalan. Ako će gledaš gledaj, niko ti ne brani, ali nemoj prodaješ muda za bubrezi da gledaš ponekad. Kao šaltaš, pa da vidiš šta ima novo. Što ne naletiš nekad na RTS3 kulturni program. Mož će se i tamo pobiju dirigent i violinista, ili će objave kako je Mocart krao kolači i bicikle po Beč.

Deca gledaju

E to je i najveći problem. Aj što gledaju starci, gledaju. Ovi mladji a odrasli što bi kao trebalo da pune (ionako slabu) RAM memoriju s neke korisne stvari, i oni gledaju. Prečka za dobru stranu sveta. Ali deca. To je bre opasna stvar. Deca treba treniraju, da se druže s vršnjaci. Ako ste vi već dovoljno zaraženi s ovaj virus, dozvolite makar na decu da postanu imuna na njega. Ko zna šta će od nji da ispadne, ako im onakvi likovi postanu idoli.