Koje gorivo bolje?

“Na plin se kuva, na dizel se ore, a na benzin vozi”, stara je južnjačka poslovica, ali s obzirom na sve plići džepovi, prinudjeni smo da se okrenemo na alternativu.

 

Pošto je u zadnje par godine u Srbiju pomama za polovna kola, ko za cigare u proleće 99-tu godinu, i svi se žale kako nemaju za leb, ali za Fiat Stila npr. imaju.  Južnjak istražuje s koje gorivo da vam ostane za taj leb, a možda i za mesni narezak.

 

BENZIN

 

Mi ovde izvori s vodu, i bunari hvala Bogu imamo na pretek, ali sa naftni izvori nešto se ne mož pofalimo mnogo. A s obzirom na to da benzinski agregati gutaju najveću litražu po predjeni kilometri, ova opcija najviše bije po uši.

 

BENZIN + PLIN

 

Pre desetinu godine, plin u kola nije ugradio samo onaj što mu žena zabranila, da slučajno ne eksplodiraju (plašili se ljudi, kao i od voz kad ga prvi put pustili). Medjutim tad je plin bio mnogo jeftin, i vožnja na njega je predstavljala pravu bagatelu, ali se kroz godine narod navlačio, a cena skakala. S obzirom da je TNG kako ga pumpe i Mirko Alvirović zovu, i dalje duplo jeftiniji od benzin, a potrošnja mu je o odnosu na benzin neznatno veća (npr. ako auto troši 9litra benzin, će troši minimum 10litra plin, jer je plin oktanski slabiji), vi donosite zaključak da je plin duplo jeftinija varijanta, i da tu nema šta da omane, ali ne, moja država ima novi trik. Uveden je kao obavezan atest za plinski uredjaj, i prvenstveno je važio 10 godine, pa je zbog našu bezbednost država odlučila da mu smanji rok na 5 godine. I košta si. Ne baš malo, skoro ko jedna registracija. Plus ona boca ima takodje rok trajanje, pa sve to mora u ovlašćen servis. Sve u svemu, reklo bi se, „ne jede se sve što leti“.

 

DIZEL

 

Pojavom savremenih dizel agregata, koji ne muče muku sabajle s paljenje, i koji imaju mnogo više konjske snage u odnosu na „obični“ dizeli (npr. Golf 2 1600ccm 55ks; Golf 4 1900ccm 110ks), a potrošnja im u prosek veća za kilo naftu, savremeni, mahom turbo-dizel motori našli su mesto pod naše sunce. Cena dizela je malo veća od benzin, ali dizeli troše par litra manje na 100km.

 

OSTALE ALTERNATIVE

 

Kao gorivo postoji i metan, ali pošto ga u Srbiju ima na samo par pumpe, ne isplati se njegova ugradnja. A na lož ulje terajte samo Golfa dvojku, ovi moderni dizeli su osetljivi ko gradsko dete na blato.

 

I, NA ŠTA DA TERAMO?

 

Naša preporuka ide na dizelaši. Plin na prvu deluje najisplativiji, ali kad se u obzir uzme da ga mora ugradite, pa atestirate, pa reatestirate, onda redovno da sipate i benzin u auto, jer je motor prvenstveno za njega kontruisan, pa je poželjno da se malo i na njega vozi. Onda boca zauzima mesto u gepek, a i postoji mogućnost da će vam neka tetka pretrne svaki put kad je vozite u selo na zadušnicu da ne odletite u vazduh, ispada da to možda i nije najjeftinija opcija, ili makar s najmanje glavobolju. Ovako lepo evro-dizel za crvenu, a još ako imate ludu sreću da vam neko blizak vozi šleper, a pritom ima kanister, crevo i dobar cug, taj gu radost nigde nema.