Kola – Audi 80 Jaje

Još kad je u film „Tri palme za dve bitange i ribicu“, proparadirao Audi 80, od gospodina Pendulu, popularnost na čuveno „jajce“, ripila je za 87%.

 

Iako je u gore pomenuti film Audi ekspanzirao, prvi put se u našu kinematografiju pojavio mnogo ranije, u film „Poslednji krug u Moncu“, i tera ga Žabac. Od tad se mož kaže da je „gospodar prstenova“, pored „Bendžamina“, postao oficijalno vozilo za zajebani tipovi, s obe strane zakon.

 

Sa početak proizvodnju 1986-tu godinu, Audi je medju proizvodjači počeo da svoja vozila galvanizuje, ili što bi naš narod reko da gi pocinkuje. Taj korak je dosta pomogo da se poveća prodaja, jer su mahom sva kola u to vreme imala veliku muku s rdju. U „jajceta“ su ugradjivani benzinski motori počevši od 1400 kubika (ovaj motor se pravio samo za Grčku!?!?), pa sve do 2300 kubika (čuveni petocilindrični agregat), i u dizel varijante od isključivo 1600 kubika, sa varijacije u konjske snage (sa i bez turbo punjenje). U redizajn model se ugradjivao i dizel od 1900 kubika, ali u ovaj članak je reč isključivo od Audi 80-B3.

 

Zbog jednostavno i povoljno održavanje, udobnu vožnju, i pouzdanost, na ovi naši bogati prostori steko je malo manju popularnost od Golfa dvojku, što je svakako za šešir dole. Doduše ima si i poneku falinku (kažem vi, nije Golf dvojka), npr ima mali gepek, tolko mali da nije dečija kolica ne mož udju tek tako, a kamoli kad ima ugradjenu bocu za plin. Takodje se pojedini vlasnici žalili i na kvalitet prednji trap, koji se brzo razdrnda, ali to ne mož da zamerimo na fabriku, jer je ona projektovala auto da se tera po normalni putevi.

 

Ovaj model je svoj redizajn doživeo 91-ve, a četri godine docnije zauvek menja naziv u „A4“, iako ostaje konceptualno isti model, i kao takav je štanca do dan danas, trudeći se da ne ukalja ime na preci.