Odlično počela sezona na Staru planinu!

Svi kapaciteti na Staru planinu su skoro rasprodati. Za novu godinu, i Božić već sve rezervisano.

Iako se to nije previše očekivalo na otvaranje sezonu došlo mnogo duše. Više stotine nji iz našu državu, ali i komšije iz Bugarsku, Rumuniju, Grčku i Makedoniju cel dan se vozili s nove žičare. Domaćini, koji su prezadovoljni sa ovolku posetu ali i sa ranije posete, ipak nisu krili da se iznenadili. Od kad je počela izgradnja skijalište, nije se desilo da se već prvi dan traži stolička više, il pa krevet, u svi kapaciteti na planinu.

Tomica Ratković, upravnik od hotel “SP rizort”, sa svoji saradnici trudio se da udovolji na svakog gosta. -Na nas je mnogo lepo da vidimo ovako nešto jer ovakva poseta sefte garantuje jednu od najuspešnije sezone na planinu. Ima rezervacije dosta iz Srbiju, najviše iz Niš, Beograd i neki gradovi iz Vojvodinu a i s prodaju u predsezonu u komšijske zemlje, uspeli smo da popunimo rezervacije do februar 2017-tu godinu. Baš retko se mož nadje slobodno sobče, i to na dan il dva u januar. Komplet aranžmani su već rasprodati, pogotovo oni sedmodnevni. Za novogodišnji i božićni praznici nema nijedan dušek slobodan. Kolko smo saznali preko ljudi za naredni praznici nema slobodni ležejavi ni u privatan smeštaj, u apartmani i sobe blizu naš hotel.

Sa “Skijališta Srbiju” rukovodstvo od Javno preduzeće “Stara planina” i isto tako nazvan hotel, ispod sam Midžor, prethodni par meseca učinilo je sve da za turisti iz zemlju i inostranstvo obezbedu vrhunski uslovi za boravak i valjanje po sneg. Žičare si imaju kapacitet do čak 1.500 skijaši na šeset minuta.

Čak 60 turiste i novinari došli iz Indiju

Ogromno iznenadjenje na otvaranje novu zimsku sezonu na Staru planinu izazvali su Indijski turisti i novinari. Čak nji 60 se uputilo čak odande da prisustvuju na otvaranje. Dve velike TV ekipe stigoše u subotu i odmaš započeše snimanje a uskoro bi trebalo da završe. Oni će snimaju filmovi o naši turistički kapaciteti i skijališta, o smeštaji u hoteli u privatan sektor na Stari planinu, ali u celu Srbiju.

 

prilagodjeno s Politiku