Podigli kuću na Vlasinu, od DRVENE LEGO KOCKE!

Firma “Drvo dekor” iz Grdelicu, razvila je jedan inovativan sistem gradnju pomoću kojeg se kuća mož podigne ko “lego kockice”. 

Drago nam je kad se na jug Srbiju koji je ekonomski urnisan, razvije nešto novo, nešto produktivno, i kreativno. Drvo dekor je razvio jedan totalno novi sistem gradnju uz pomoć drvo ko materijal. Naime njihovi drveni blokovi imaju žlebovi koji klizaju jedan po drugog. Postavljanje ti blokovi je mnogo jednostavno, i prilikom sklapanje mož se pomera ceo zid. Ko je iz OTP (opšte-tehničko obrazovanje) imao makar trojku mož se upusti sklapanje jedan ovakav objekat, naravno ako ima pare za njega.

Pogled za jutarnju kafu!

Prvi primer ovakvu kuću podignut je na Vlasinsko jezero, i to u rekordni rok. Za samo deset sata, tačnije od pola 10 sabajle (dok majstori popili kafu, dok doručkovali), pa do pola osam (taman za dnevnik) kuća je podignuta. Golema prednost je što ovako nešto mož da zida neko ko je čisto malko namajstoričav. Pošto se ovi blokovi mož ispune sa bilo koji izolacioni materijal (u ovaj slučaj stiropor), kuća je mnogo dobro termički izolovana, tako da budući vlasnici ne mora troše mnogo drva kad si zime dodju sa ženu na vikend.

 

(prilagodjeno s gradnja.rs)