PODVIG GODINU: Će putuju s JUGIĆA do Mongoliju!

Ninoslav Trajković (24) i Đorđe Ilčešin (23) će krenu dvejestog aprila ovu godinu u golemu avanturu i će pokušaju “nemoguću” misiju, a to je da s “jugića” (nepoznato dal 45-icu ili 55-icu) prodju više od pola svet.

 

Oni planiraju da “jugića” upregnu, i da prevale s njega 20.000 kilometra do glavni grad od Mongoliju, Ulan Bator. “Juška” im darovala majka od Ninoslava, ali su ga oni nakon taj human gest “pritegli” kolko to mož se odradi kod Juga a da pritom ne ispusti plemenitu dušicu, da ga usput ne bi više gurali nešto što ga teraju.

Ninoslav vika da planiraju da stignu do tam za mesec dana putovanje, i priznaje da se i malko ucvikao od takvu avanturu.

 

Foto: Tanja Zahar

-Đoka i ja smo drugari “od malečko” i uvek smo bili spremni za avanture, i u pola noć. Opremili smo se logistički al ne ipak malko stra dal će sve prodje kako treba, što se tiče miljenika od “zastavu” iz Kragujevac.

Ipak, vikaju da gi majstori ohrabrujev da se upuste u to puteštestvije, jer su kako kažu odradili “generalku” i sigurni su da će Juško izdrži mrcvarenje do tam.

-Napomenuše majstori da su mogući manji kvarovi, pa ni pokazaše kako da menjamo ti delovi “pored put” ako ne dao Bog nešto rikne. Nosimo pun gepek s rezervni delovi tako da se nadamo da će pominemo do Ulan Bator- vika Ninoslav.

Njegov sapatnik vika da će više vozu po magistralni, seoski i stari putevi, tj. da će zaobilaze avto-putevi da se Juško ne bi zamorio od jak tempo.

-Dobili smo golemu podršku od Bečejsko udruženje mladi i će se trudimo da svaki dan šaljemo slike s put i snimci koji će pravi s “go pro” kameru kako bi naši ljudi videli običaje od narodi kroz čije će avlije da prominemo do Mongoliju- vika ni Đoka, uz napomenu da će na tam da idu u jedan pravac a da će vrćaju po drug. Na tam će krenu prvo preko bratsku nam Mađarsku, pa još bratskiju Slovačku, Poljsku, Ukrajinu, Belorusiju do najbratskiju Rusiju. U povratak će idu preko drugi del od Rusiju, pa na Kazahstan, Uzbekistan, Gruziju, Azerbejdžan, Tursku, komšijsku Bulgariju, pa najzad do Rumuniju i najzad u Bečej da se obanjav ko ljudi.

Pomagaju azil za kučići 

Oni s ovu avanturu oće animiraju sponzori kako bi zbrali pare da izrenoviraju bečejski azil da kučiki. Opština već tutnula neku paru, ali fali još pa se oni nadaju da će uspu da zberu potrebnu sumu. Svi koje oće pomognu mož da ih kontaktiraju i prate na Fejzbuk profil “Yes we Khan. Genghis Khan”.

 

(prilagodjeno z Blic )