Prag (u Češku)

Svako ko se iole razbira u pivo, i dobre kobasice, zna da je svetski centar tih svakom domaćinu najdražih priozvoda (posle Mihnen i njihov Oktobarfest), upravo Prag.

376713

Prag je glavni grad od Čehoslovačku, a od 1993, i miran raskid ove dve lepe države, samo od Češku. Prag ili kako ga mnogi vikaju „grad od iljadu tornjevi“, još od srednji vek važio je za jedan od najlepši  Evropski gradovi, pa ga zato od milošte vikaju još i „zlatan grad“.

U Prag žive i borave preko 1.300.000 duše, od kojih je jedva 20.000 nezaposleno, što mu ispada po matematički proračun neki 3,4%.

U grad postoje preko 500 znamenita objekta, mesta, i tome slično, ali pošto tolko ne mož stane jer ovo nije spisak stanara nego članak, će izdvojimo nekolko najzamenitija:

I nema razloga da dodjete u Prag, ako se neće napijete od njihovo pivo, koje je inače svetski priznato, I po mnogi važi I za bolje od Nemačko (stvar ukusa). I nemojte da se zavarate, pa da pomislite da samo turisti piju pivo ko blesavi, jer Češka Republika je osvojila prvo mesto u količinu za popijeno pivo, po glavu stanovnika (153,6 litra po glavu), što mu u prosek dodje da svaka odrasla osobe icepi po litar pivo dnevno.

Prag je devedesetih bio I mnogo popularno mesto za snimanje filmovi, pa su tamo snimani mnogi svetski poznati filmovi, kao npr:

-Alien vs. Predator

-Van Helsing

-Liga od izuzetni džentlmeni

-Kazino Rojal

I mnogi drugi.

S obzirom da je Prag udaljen od našu državu nekih 800-1000km, (zavisno iz koj kraj gledano), I da smeštajni kapaciteti nisu papreno skupi, vredi se promaje do tamo, ako ništa drugo zbog najbolje pivo!