Prognoza za decembar

Sudeći prema prognozu meteorologa, zima će bude relativno toplačka, I će bude blaža od onu prethodnu. Ledene zime sa preko minus dvajes, verovatno će nas preskoče. Svakako da će bude ladno, jer zima je jelte i drva si spremite svakako, ali kako kažu stručnjaci će bude blaga zima.

Trenutne meteorološke procene kažu da će decembar bude blag, topliji, I prosečno vlažan mesec. Ipak u decembar će padavine budu veće za 10 do 20 milimetra u odnosu na prošlu godinu.
U veći deo Srbiju, srednja decembarska dnevna temperatura će bude veća za 0,5 do jedan stepen, po Celzijusa, a na jug Srbiju za jedan do dva, u odnosu na prosek.

Decembarska količina padavine će bude tu negde u prosek, od 40 do 60 milimetra, a negde mož se desi I do 80 milimetra. Po brda I planine, će padne od 60 do 90 milimetra.

Srednja minimalna temperatura će bude malko iznad višegodišnji prosek, pa će njena vrednost da bude viša tu negde oko 0,7 stepena po Celzijusa.
Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembar će bude iznad višegodišnji proseci, sa vrednost veću za oko 0,6 stepena.

Srednja količina padavine u decembar će bude u granice od višegodišnji prosek, sa vrednosti pa u prosek veće za oko 2 milimetra, u odnosu na višegodišnji prosek.