SPECIJAL ZA SLAVU: Stigo aparat za motanje sarmu!

Posle raznorazna pomogala za domaćinstvo, razne mašine i mikseri, sokovnici, na naše tržište je plasirana i možda najbitnija alatka za domaćice, mašina za motanje sarmu!

Mašinka za motanje sarmu po izgled i funkciju ne razlikuje se mnogo od onu mašinu s koju vaša tetka mota onaj duvan od pijac što stigo s Kosovo, od čiji se dim iscrtava rak pluća u najavu, a miris mu je blažen ko čarape oprane zadnji put kad je evro bio 87 dinara. Ova mašina će sa svoja plastična svojstva da znatno olakša poso na današnje domaćice, koje se užurbano spremaju za Svetog Nikolu, bez obzira dal će njihove sarmice da budu one za jedenje, il je to medj žene nadaleko čuvena frizura.

 

 

Sama mašina nije nešto mnogo skupa, po naši izvori i saznanja, tu negde oko “crvenu”, što mu dodje oko 5 pakle cigare, a realno će na svaku domaćicu da skrati vreme barem jedno dva sata, što u pripremanje slavski maraton zna da znači ko tri svetlosne godine. “Sarmomat” kako se popularno zove ova sprava ima podešavanje za tri veličine sarmu, a uskoro će uvedu i podešavanje da aftomatski razvrstava posnu od mrsnu sarmu, jer je doba kad se puno ručka pa da se domaćice ne zbuniv. Ostaje da vidimo na predstojeće trepeze, dal je ova aftomatska sarma ukusnija od onu ručnu. Prijatno!